kleurplaat


De gemeente is verantwoordelijk voor lokaal beleid rond bijvoorbeeld sport, jeugd en volksgezondheid. Vraag eens bij jullie gemeente na wat zij kan bijdragen. Soms zijn er gemeentelijke subsidies voor sportbeleid of combinatiefunctionarissen of zijn er mogelijkheden vanuit de Lokale Educatieve Agenda (LEA), etc. Ook kan de gemeente soms de samenwerking tussen partijen bevorderen, bij voorbeeld met een GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke gezondheidsdienst)

De voordelen van lokale samenwerking in de kinderopvang

Samenwerken is één van de succesfactoren van Gezonde Kinderopvang. Hiermee maak je een gezonde leefstijl onderdeel van de lokale omgeving van je organisatie.

Ook bij kinderopvang Kivido in gemeente Hoeksche Waard en Kindcentrum Petito’s in Dongen geven ze lokaal samenwerken prioriteit. Lees het artikel over de ervaringen van Renate Aarts en Nathalie Bloem.

JOGG-gemeente

JOGG (Gezonde jeugd gezonde toekomst) is de beweging waarbij iedereen in een stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas om te zetten in een daling. Onder de paraplu van de gemeente werken publieke en private partijen aan de bestrijding van overgewicht onder de jeugd (0-19 jaar). Is jullie gemeente een JOGG-gemeente? Informeer bij de gemeente hoe je kunt aanhaken.