Wil jullie kinderopvangorganisatie of gastouderbureau aan de slag met Gezonde Kinderopvang? Laat dan jezelf of een collega gratis opleiden tot coach Gezonde Kinderopvang en meld je aan voor het leertraject. Als coach ben je het aanspreekpunt voor  gezonde leefstijl in jouw organisatie. Je zorgt dat aandacht voor een gezonde leefstijl geborgd is in jullie praktijk en beleid en je schoolt jouw collega’s. Ben je mbo-docent? Lees verder en laat je opleiden tot docent Gezonde Kinderopvang.

Meld je aan voor het leertraject

Leertraject Gezonde Kinderopvang

Je begint het leertraject met de train-de-trainer*. Als voorbereiding doe je een e-learning en een voorbereidende opdracht. Vervolgens neem je deel aan de train-de-trainer van twee aaneengesloten dagen. In deze training doe je kennis op over gezonde leefstijl, maak je kennis met het Stappenplan werken aan Gezonde Kinderopvang en oefen je trainings- en communicatievaardigheden. De training is actief, met veel beweging en interactieve werkvormen. Zes tot acht weken na de train-de-trainer heb je een online intervisiemoment. En ga je aan de slag met het scholen van je collega's. 

* Je hebt de keuze uit een fysieke of online training. Voor de fysieke training ben je in het Fletcher Hotel in Amersfoort en bij de online training thuis of op een rustige werkplek. 

Wat we van elkaar verwachten

Deelname aan het leertraject is gratis. Maar werken aan Gezonde Kinderopvang vraagt om tijd en toewijding van de hele organisatie. De coach heeft een belangrijke rol, maar kan dat natuurlijk niet alleen. Draagvlak bij het management of de directie is daarom vanaf de start essentieel. Per kinderopvanglocatie kunnen twee stafmedewerkers of leidinggevenden zich laten opleiden tot coach (bij grotere organisaties kunnen dat er meer zijn). Ook krijgen jullie middelen om medewerkers te scholen en gezonde leefstijl te borgen in het dagelijks werk en beleid van jullie kinderopvang. 

Mbo-docent? Word docent Gezonde Kinderopvang

We leiden ook docenten Pedagogisch Werk en Sport & Bewegen op tot docent Gezonde Kinderopvang. Want het is belangrijk dat toekomstige pedagogisch medewerkers kennis en vaardigheden opdoen over gezonde leefstijl en leren hoe zij het goede voorbeeld zijn voor de kinderen waar ze mee gaan werken. 

Lees meer over het leertraject en de ondersteuning  voor mbo-docenten

Lokale incompany training iets voor jouw gemeente?

De kinderopvang is een onmisbare schakel in het lokale netwerk rondom jeugd. Daarom kunnen gemeenten en de GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke gezondheidsdienst) de train-de-trainer van Gezonde Kinderopvang ook lokaal aanbieden als een incompany training. Zowel online als op locatie kunnen we (staf)medewerkers van kinderopvangorganisaties in jullie gemeente opleiden tot coach Gezonde Kinderopvang. Waar het kan passen we de training aan aan jullie lokale wensen.

Meer weten over de training, mogelijkheden en kosten? 

Mail naar Karen van Drongelen, projectleider Gezonde Kinderopvang (Voedingscentrum).