In deze toolkit vind je producten die je kunt gebruiken bij je werk aan Gezonde Kinderopvang. Bijvoorbeeld een film of folder om te communiceren, binnen of buiten je organisatie. En ben je al aan de slag met het stappenplan, download dan hier praktische voorbeelddocumenten en checklists.

Download de gratis dagritmekaarten

Bewegen binnen

Gebruik de dagritmekaarten van Gezonde Kinderopvang. Je krijgt volop inspiratie om dagelijks met de kinderen in jullie dagopvang te werken aan een gezonde leefstijl. Bekijk de overzichtspagina met alle kaarten. 

Download communicatiemiddelen

Download de materialen bij het stappenplan

Test 'Hoe gezond is jouw kinderopvang?'

Checklist Stappenplan werken aan Gezonde Kinderopvang

Invuldocument Hoe bepaal ik de beginsituatie?

Voorbeeldvragen behoeftepeiling ouders en medewerkers

Invuldformat themaplan Gezonde Kinderopvang

Invuldocument Met wie kan ik samenwerken?

scholing en stappenplan

Lees meer over onze scholing en het stappenplan

  • Met de scholing van Gezonde Kinderopvang leren (toekomstige) pedagogisch professionals hoe zij een gezonde, actieve en veilige omgeving bieden en zelf het gezonde voorbeeld geven. Via het leertraject met onder andere een train-de-trainer leiden we (staf)medewerkers, leidinggevenden en mbo-docenten op tot coach of docent Gezonde Kinderopvang. 
  • Met het Stappenplan werken aan Gezonde Kinderopvang weet je hoe je gezonde leefstijl echt onderdeel maakt van de dagelijkse praktijk en het beleid in de kinderopvang.

Blogs

Artikelen

Algemene materialen

Je kunt het logo van Gezonde Kinderopvang onder bepaalde voorwaarden gebruiken. Aanvragen doe je via gezondekinderopvang@rivm.nl.