De informatie en materialen op deze pagina kunt u gebruiken om professionals binnen en buiten uw organisatie en samenwerkingspartners te informeren over Gezonde Kinderopvang. In deze toolkit vindt u ook materialen om aan de slag te gaan met de aanpak van Gezonde Kinderopvang. 

Gezonde Kinderopvang-feestje ‘Doe mee en droom!’

Op maandag 2 november 2020 vieren we graag met jullie een Gezonde Kinderopvang-feestje. Dit feestje ‘Doe mee en droom!’ is de afsluiting van het meerjarenplan Gezonde Kinderopvang 2017-2020. Met alle Gezonde Kinderopvang-locaties in het land vieren we wat we met jullie samen hebben bereikt én dat het programma Gezonde Kinderopvang de komende jaren doorgaat! Lees meer

Folder en test

Folder Gezonde Kinderopvang

Voorkant folder Gezonde Kinderopvang

Beknopte introductiefolder over de aanpak en scholing van Gezonde Kinderopvang

Test 'Hoe gezond is jouw kinderopvang?'

Test 'Hoe gezond is jouw kinderopvang?' voor dagopvang en bso

  Materialen: aan de slag met Gezonde Kinderopvang 

  Artikelen

  *​ De uitgaven zijn met toestemming van de redactie overgenomen uit Management Kinderopvang. U vindt deze artikelen ook in het online Dossier aanpak Gezonde Kinderopvang op Kinderopvangtotaal.nl.

  Blogs

  Algemene materialen

  Scholing Een Gezonde Start

  • De scholing Een Gezonde Start bestaat uit een train-de-trainer voor pedagogisch (staf)medewerkers en een scholing voor de pedagogisch medewerkers in de eigen organisatie. De tweedaagse train-de-trainer leidt een (staf)medewerker op tot coach Gezonde Kinderopvang. Deze fungeert als aanspreekpunt rond gezonde leefstijl en geeft de scholing aan andere medewerkers in uw organisatie.