Om succesvol aan de slag te gaan en blijven met Gezonde Kinderopvang is het belangrijk dat er één aanspreekpunt is binnen de organisatie. Dit is een enthousiaste en gemotiveerde (staf)medewerker of (locatie)manager die een centrale rol vervult voor werken aan een gezonde leefstijl van kinderen in jullie kinderopvang. 

Coach Gezonde Kinderopvang als aanspreekpunt 

In veel organisaties is de coach Gezonde Kinderopvang dit aanspreekpunt. Als coach informeer en betrek je medewerkers, het management en ouders/verzorgers, coördineer je activiteiten, los je knelpunten op en benoem en vier je successen. Met vragen over gezonde leefstijl kan iedereen bij de coach terecht. 

Tip: Laat ook een coach Gezonde Kinderopvang opleiden

Heeft jullie organisatie nog geen coach? Laat dan een medewerker opleiden via het (gratis) leertraject van Gezonde Kinderopvang. Lees meer over de voordelen voor jullie kinderopvang en meld jezelf of een collega aan! Op het kaartje ‘Organisaties met een coach zie je welke organisaties al een coach Gezonde Kinderopvang hebben.

Verzamel enthousiaste personen

Succesvol aan gezonde leefstijl werken doe je niet alleen. Zodra je anderen betrekt en samenwerkt, creëer je draagvlak en blijf je gemotiveerd om aan de slag te blijven. Stel daarom, als dat past bij de grootte van jouw organisatie, een gevarieerde werkgroep samen van enthousiaste, gemotiveerde personen met bijvoorbeeld:

  • pedagogisch medewerkers,
  • één of meer ouders (bijvoorbeeld uit de ouder- of medezeggenschapsraad),
  • een vertegenwoordiger vanuit het management.

En besteed ook aandacht aan:

Tip: monitor voor coaches Gezonde Kinderopvang

De monitor is een handig hulpmiddel dat jou als coach helpt overzicht te houden bij jouw werk aan Gezonde Kinderopvang. Je vinkt af wat je al gedaan hebt en je krijgt informatie en tips op maat, passend bij de fase van jouw proces. Ga aan de slag of ga verder waar je gebleven bent. Naar de monitor in jouw leeromgeving