Drie kindjes en een pedagogisch medewerker bij moestuinbakken

Wil je binnen jouw dagopvang, peuterspeelzaal, bso of gastouderopvang aan de slag met een gezonde leefstijl? Meld je dan aan voor de online inspiratieavond op woensdag 9 juni 19.30-21.00 uur. In dit interactieve webinar krijg je tips, veel voorbeelden, doe je mee in een workshop en leg je contacten. Ook brengen we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en materialen. Deelname is gratis.

Deze avond is voor coaches Gezonde Kinderopvang, pedagogisch medewerkers, gastouders, managers en locatieleiders van de kinderopvang en gastouderbureaus.

Workshops

Je kunt meedoen aan één workshop. In het aanmeldformulier kun je aangeven welke workshop je wilt bijwonen. Bijvoorbeeld:

Gezonde Kinderopvang in de praktijk

In deze workshop vertelt Miranda Bron, ambassadeur Gezonde Kinderopvang, hoe je met Gezonde Kinderopvang structureel werkt aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Wil jij inspiratie hoe je gezonde leefstijl een plek kunt geven binnen je dagelijkse activiteiten in de kinderopvang? Schrijf je dan in voor deze workshop en leer wat de aanpak Gezonde Kinderopvang voor jouw organisatie kan betekenen.

Gezonde leefstijl in de gastouderopvang

Agnieszka Peeters, ambassadeur Gezonde Kinderopvang voor gastouders, vertelt je in deze workshop hoe je ervoor zorgt dat kinderen wennen aan gezonde alternatieven voor de lunch of tussendoortjes. Want als gastouder wil je het beste voor de kinderen. Ook als het om voeding en beweging gaat. Op welke manier kun je ze enthousiast maken voor water drinken of een groentesnack? Wat zijn leuke tips om kinderen spelenderwijs meer te laten bewegen? Kortom in deze workshop leer je met praktische voorbeelden alle tips en tricks rond gezonde leefstijl in de gastouderopvang.

Kijk voor de andere workshops, meer informatie en aanmelden op de website van Jonglereneten.nl

De organisatie van de inspiratie-avond is in handen van GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke gezondheidsdienst) Hollands Noorden, de JOGG-gemeenten en Jong Leren Eten Noord-Holland.