Een lekkere boterhamspread maken, groenten uit jullie eigen moestuin, een bezoek aan de boerderij. Wilt u samen met de kinderen binnen de dagopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met gezonde en duurzame voeding? 

Coaches Gezonde Kinderopvang kunnen vanaf 9 oktober 2019 een subsidie van maximaal 500 euro aanvragen. Deze subsidieregeling loopt tot 2020 en kunt u gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Zo kunt u activiteiten organiseren die passen bij jullie integrale manier van werken aan voeding binnen Gezonde Kinderopvang. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij. Een coach kan één keer meedoen gedurende de looptijd van de subsidieregeling. 

Benieuwd wat u allemaal kunt doen? Log dan in op Eengezondestart.nl

Nog geen opgeleide coach?

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie maar  u bent nog geen coach Gezonde Kinderopvang? In 2020 starten er weer nieuwe train-de-trainercursussen Een Gezonde Start. In deze tweedaagse cursus leert u werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefent u trainings- en communicatievaardigheden en doet u actief kennis op over leefstijl. Lees meer over de scholing en meld u aan!