U bent hier

Toolkit Gezonde Kinderopvang

Onderstaande informatie en materialen kunt u gebruiken om professionals binnen en buiten uw eigen organisatie en samenwerkingspartners te informeren over Gezonde Kinderopvang. Ze zijn ook bruikbaar als u aan de slag wilt met de aanpak van Gezonde Kinderopvang. 

Folder Gezonde Kinderopvang

Deze beknopte folder is een handig middel om Gezonde Kinderopvang, de aanpak en de scholing Een Gezonde Start te introduceren. 

Algemene materialen

Materialen: aan de slag met Gezonde Kinderopvang 

Artikelen

In het vakblad Management Kinderopvang verscheen in 2017 een serie artikelen over Gezonde Kinderopvang. Het vaktijdschrift is bedoeld voor (locatie)managers, toezichthouders en bestuurders van kinderopvangcentra. Verschillende gezondheidsthema’s komen in de zes uitgaven* aan bod: Groen, Fysieke veiligheid, Seksuele ontwikkeling, Voeding, Bewegen en Hygiëne.

*​ De uitgaven zijn met toestemming van de redactie overgenomen uit Management Kinderopvang. U vindt deze artikelen ook in het online Dossier aanpak Gezonde Kinderopvang op Kinderopvangtotaal.nl.

Scholing Een Gezonde Start

  • De scholing Een Gezonde Start bestaat uit een train-de-trainercursus voor pedagogisch (staf)medewerkers en een scholing voor de pedagogisch medewerkers in de eigen organisatie. De tweedaagse train-de-trainercursus leidt een (staf)medewerker op tot coach Gezonde Kinderopvang. Deze fungeert als aanspreekpunt rond gezonde leefstijl en geeft de scholing aan andere medewerkers in uw organisatie.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer