Drie kindjes en een pedagogisch medewerker bij moestuinbakken

Wilt u samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding? Bijvoorbeeld samen met de kinderen een lekker en gezond hapje maken voor de feestdagen, eventueel met de hulp van een kok.

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een subsidie van maximaal 500 euro aanvragen. Deze subsidieregeling kunt u als coach gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan materialen om te koken, spullen voor een moestuin of hulp bij een kookles. Coaches die de subsidie eerder hebben ontvangen, kunnen met een nieuwe aanvraag een tweede keer gebruikmaken van de subsidieregeling.

Benieuwd wat u allemaal kunt doen? Login en vraag de subsidie aan! 

Geen coach?

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie maar bent u nog geen coach Gezonde Kinderopvang? Later in 2021 starten weer nieuwe train-de-trainers Een Gezonde Start. In de tweedaagse training leert u werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefent u trainings- en communicatievaardigheden en doet u actief kennis op over leefstijl. Lees meer en registreer u vast op de wachtlijst!