Drie kindjes en een pedagogisch medewerker bij moestuinbakken

Plantjes water geven en zien groeien, groenten uit je eigen moestuin proeven en samen een lekkere boterhamspread maken. Wil jij samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding?

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen vanaf 17 maart 2021 een subsidie van maximaal 500 euro aanvragen. Deze subsidieregeling kun je als coach gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin of hulp van een moestuincoach. Perfect nu het bijna lente is! Coach Nanda Koeman heeft de subsidie vorig jaar aangevraagd voor het moestuinieren:

De komende weken zullen de kinderen dagelijks gaan kijken hoe het met de zaadjes in de aarde gaat!

Benieuwd wat jij allemaal kunt doen? Login en vraag de subsidie aan! De subsidie is beperkt beschikbaar dus zorg dat je er snel bij bent.

Geen coach?

Wil je in aanmerking komen voor subsidie maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? In het najaar van 2021 starten er weer train-de-trainers Een Gezonde Start. In de tweedaagse training leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. Lees meer en registreer je op de lijst, dan houden we je op de hoogte van nieuwe trainingsdata.