Een lekkere boterhamspread maken, groenten uit jullie eigen moestuin of een bezoek aan de boerderij. Wilt u samen met de kinderen binnen de dagopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding?

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen vanaf 16 september 2020 een subsidie van maximaal 500 euro aanvragen. Deze subsidieregeling 'Lekker naar Buiten!' kunt u als coach gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin of hulp bij een kookles. Coaches die de subsidie eerder hebben ontvangen, kunnen met een nieuwe aanvraag een tweede keer gebruikmaken van de subsidieregeling.

Benieuwd wat u allemaal kunt doen? Login in en vraag de subsidie aan!

Geen coach?

Wilt u in aanmerking komen voor subsidie maar bent u nog geen coach Gezonde Kinderopvang? In 2021 starten nieuwe train-de-trainers Een Gezonde Start. In de tweedaagse training leert  u werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefent u trainings- en communicatievaardigheden en doet u actief kennis op over leefstijl. Lees verder en meld u aan!