Op Gezondekinderopvang.nl vindt u sinds kort het stappenplan ‘Werken aan Gezonde Kinderopvang’. Een handige tool voor managers en (staf)medewerkers in de kinderopvang. Via zes heldere stappen maakt u gezonde leefstijl écht onderdeel van de dagelijkse praktijk jullie organisatie. Het nieuwe stappenplan is in lijn met het stappenplan van Gezonde School. 

Fases, stappen en succesfactoren

Gezonde Kinderopvang werkt volgens een kwaliteitscyclus die bestaat uit drie fases. Dit zijn voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Verdeeld over deze fases zet u in totaal zes stappen. Elke stap biedt u concrete handvaten en materialen om aan de slag te gaan.
Naast deze stappen is aandacht voor succesfactoren belangrijk: draagvlak creëren, samenwerken en een betrokken management. Ook bij deze succesfactoren vindt u praktische tips en materialen zoals een folder en filmpjes. 

Ook aan de slag met Gezonde Kinderopvang?

Wilt u op een praktische manier structureel werken aan een gezonde leefstijl van de kinderen in uw opvang? Ga dan aan de slag met het stappenplan Werken aan Gezonde Kinderopvang