(Foto: Rolf van Koppen)

De gemeente Westland organiseerde op 12 februari de wedstrijd ‘Meesterkoks Westland’. Bso-teams van vier Westlandse kinderopvangorganisaties deden mee aan de finale. De leerlingen bedachten en maakten een gezonde lunch.  De felbegeerde Gouden Pollepel ging naar het bso-team van Okidoki in ‘s Gravenzande. Okidoki is een van de vele kinderopvangorganisaties die  werken aan Gezonde Kinderopvang. 

Op de menukaart

Naast kinderopvangorganisaties Okidoki, maakten ook kinderen van kinderopvang Simba, Stichting Kwest en Kinderopvang 2Samen een lekkere en gezonde lunch klaar.  De jury vond het niet makkelijk een winnaar te kiezen. De winnende lunch van Stephanie, Juna, Nick en Kim krijgt een plekje op de menukaart van Eetcafé de Witte ('s-Gravenzande en De Lier), Brasserie Mirell (Naaldwijk) en HOV Koffie & Conceptstore (Wateringen). Wie kiest voor deze lunch, krijgt havermoutpannenkoekjes met fruit en een smoothie.

Speels bezig met gezonde leefstijl

De vier kinderopvangorganisaties vragen met deze wedstrijd aandacht voor gezond en lekker eten en bewegen, zowel bij de buitenschoolse opvang als thuis. De gemeente Westland vindt het een goed initiatief. Het is belangrijk dat kinderen opgroeien tot gezonde volwassenen. Dat wordt makkelijker als ze van jongs af aan op een speelse manier bezig zijn met een gezonde leefstijl. Het leuke van ‘Meesterkoks’ is dat ook de ouders daarbij betrokken zijn.

Ook werken aan Gezonde Kinderopvang?

Kijk op de themapagina's voeding 0-4 jaar en 4-12 jaar.