Hoe houd u in uw kinderopvangorganisatie goed rekening met het coronavirus? In dit nieuwsbericht staan de belangrijke informatiebronnen voor u op een rij.

Verspreiding van het coronavirus voorkomen

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep (bekijk het instructiefilmpje op Rivm.nl).
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geen handen schudden. 
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar. 

Zorg ook dat kinderen dit zoveel mogelijk doen. 

Coronatest voor kinderopvangmedewerkers

Wanneer een kinderopvangmedewerker symptomen van COVID-19 heeft (hoesten, neusverkoudheid en/of koorts), kan men zich vanaf 6 mei laten testen op het coronavirus. Lees meer over het testbeleid en bekijk de factsheet

Mogen kinderen nog wel met vriendjes buitenspelen?

Jonge kinderen (tot en met 12 jaar) mogen nog wel met elkaar blijven buitenspelen, onder toezicht van een ouder/voogd. Mits zij gezond zijn: niet kuchen, hoesten, verkouden zijn of koorts hebben. Uit de gegevens die nu bekend zijn, lijken kinderen weinig klachten te krijgen van het coronavirus en weinig bij te dragen aan de verspreiding van het virus. Maar dringend advies is wel om het aantal jonge kinderen dat samenspeelt te beperken. Belangrijk is dat ook kinderen zo veel mogelijk intensief lichamelijk contact proberen te vermijden en dat zij voor en na het spelen met speelgoed/toestellen hun handen wassen. De ouders of verzorgers die toezicht houden, moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden. (Bron: Rvim.nl) 

Actuele informatie leest u bij: