Even voorstellen...

Foto Regina Lalmahomed

Regina Lalmahomed | ambassadeur Gezonde Kinderopvang
 

Docent welzijn en voedingskundige
mboRijnland te Woerden 

Ik ben ambassadeur omdat... 

... ik het als mijn roeping zie studenten pedagogisch werk bewust te maken van hun rol bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen. Zodat ze als toekomstig pedagogisch medewerker gezonde leefstijl enthousiast in hun werk gaan uitdragen. 
 

Hoe ik concreet werk aan Gezonde Kinderopvang

Nadat ik in 2017 de train-de-trainerscursus deed, kreeg ik de kans om mijn teamleiders te overtuigen van het belang van Gezonde Kinderopvang. Dat gaf de ruimte om de scholing van Gezonde Kinderopvang gecertificeerd te geven aan studenten van de opleiding pedagogisch werk. 

Binnen mboRijnland creëerde ik draagvlak voor Gezonde Kinderopvang. Bijvoorbeeld door het maatschappelijk belang te benoemen en de meerwaarde voor de studenten te bekrachtigen. Ook heb ik de positieve uitstraling voor de opleiding concreet gemaakt. Daarnaast maakte ik het lesmateriaal van de scholing passend bij de behoefte van de studenten en opleidingseisen. Vervolgens benaderde ik de ontwikkelaars binnen mboRijnland om te stimuleren dat zij de cursus zouden opnemen in de leerlijnen. Dit is deels gelukt, diverse doelen en onderwerpen maken nu onderdeel uit van het cursusmateriaal.

Je kunt mij mailen

Wil je advies of kan ik met je meedenken hoe je binnen jullie mbo aan de slag gaat en blijft met Gezonde Kinderopvang? Daarvoor kun je bij mij terecht.

Bijvoorbeeld hoe je draagvlak en randvoorwaarden (zoals budget) creëert voor Gezonde Kinderopvang binnen de organisatie. Of welke mogelijkheden ik benutte om de cursus te implementeren binnen de leerlijnen. En hoe ik het cursusmateriaal afstemde op een lesperiode, leerjaar en opleiding.

Maar je mag mij ook benaderen voor inspiratie over thema’s als gezonde seksuele opvoeding en risicovol spelen, voedingsgewoonten van Surinamers. Of simpelweg om te sparren …

Mail Regina Lalmahomed

Mijn passie is... 

… het belang van gezonde leefstijl en de theorie hierbij, inspirerend overbrengen op studenten.


Meer weten? 

Regina is één van onze ambassadeurs. Kijk voor haar collega’s en voor algemene informatie bij Ambassadeurs Gezonde Kinderopvang