Buitenfoto van bso-kinderen Westlandse Kinderkoks met jury

Meivakantie betekent dat het weer tijd was voor de jaarlijks terugkerende Westlandse Kinderkoks wedstrijd! Al ruim vijf jaar organiseren kinderopvangorganisaties samen met GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke gezondheidsdienst) Haaglanden en gemeente Westland deze kookwedstrijd vanuit samen werken aan Gezonde Kinderopvang. De finale was op 7 mei. De kinderen van zeven bso-locaties gingen deze editie aan de slag en creërden een lekkere en gezonde maaltijd of snack met een cultureel tintje. Welke bso blies de jury omver en won de titel Westlandse Kinderkoks 2024? 

Voorbereidingen en voorrondes 

In de weken voorafgaand aan de wedstrijd waren de kinderen van de bso-locaties Kwest, Okidoki, Simba, 2Samen, Lange Keizer, Zon en Partou druk bezig met de voorbereidingen. Denk aan hun recept uitzoeken en de juiste Westlandse ingrediënten en benodigdheden verzamelen. Bij Okidoki Kinderopvang werden zelfs voorrondes georganiseerd. De kinderen van verschillende bso-locaties kregen op 30 april de kans om de jury van Okidoki te overtuigen dat hun gerecht restaurantwaardig is! Locatie Leeuwerik in Kwintsheul spande de kroon en mocht gaan stralen in de finale.

En de winnaar... 

De grote finale vond plaats bij de KwestFactory in Honselersdijk. Nadat de kinderen hun culturele gerecht hadden klaargemaakt was het om 10.30 uur tijd de gerechten aan de jury te presenteren. Er kwamen heerlijke en creatieve gerechten voorbij, zoals een Marokkaanse couscous, Italiaanse risotto, vegetarische kipwraps, een pastasalade, spaghetti en Mexicaanse nacho’s. Na een spannend jury-commentaar werd eind van de ochtend de winnaar bekend gemaakt. Van harte gefeliciteerd Okidoki Kinderopvang! Chef-kok Craig Kotze namens de jury:

De winnaar Okidoki zorgde voor een complete beleving! Wij als jury waanden ons op vakantie in Marokko.

De Westlandse Kinderkoks wedstrijd is een begrip in Westland, en een activiteit georganiseerd vanuit het lokale platform Gezonde Kinderopvang. "Door bij activiteiten als deze wedstrijd samen te werken met verschillende Westlandse kinderopvangorganisaties versterken we de saamhorigheid."