Studenten met hun certificaten van het afgeronde keuzedeel Gezonde Kinderopvang.

De allereerste lichting studenten heeft het keuzedeel ‘Gezonde leefstijl in de kinderopvang’ afgerond. Met nieuwe kennis en vaardigheden op zak kunnen ze straks goed aan de slag op hun werkplek in de kinderopvang. Gefeliciteerd aan alle studenten van docent Berber Noorman van ROC Ter AA in Helmond!

Extra kennis en vaardigheden

Elk kind verdient een gezonde start. Daar hebben toekomstige medewerkers in de kinderopvang én hun docenten een belangrijke rol in. Daarom enthousiasmeren we ze vanuit Gezonde Kinderopvang voor het werken aan een gezonde leefstijl van kinderen. In aanvulling op de scholing van Gezonde Kinderopvang voor studenten is het keuzedeel 'Gezonde leefstijl in de kinderopvang' beschikbaar. Opgeleide docenten Gezonde Kinderopvang verzorgen deze scholing. 

Verschillende thema’s komen in het keuzedeel aan bod  en de studenten leren planmatig en integraal te werken aan gezonde leefstijl, projecten uit te voeren in samenwerking met het (lokale) netwerk en voorlichting te geven aan opvoeders en collega's. Het keuzedeel en bijbehorend lesmateriaal is ontwikkeld in samenwerking met Metis Onderwijsadvies, SBB, mboRijnland, Summa College, Stichting Consortium Beroepsonderwijs en Huis voor Beweging.

Word ook docent Gezonde Kinderopvang 

Ben je mbo-docent Pedagogisch Werk en Sport & Bewegen en vind je het leuk én belangrijk om studenten te enthousiasmeren voor het werken aan gezonde leefstijl bij kinderen? Start met het leertraject van Gezonde Kinderopvang waarbij je opgeleid wordt tot docent Gezonde Kinderopvang. Daarmee krijg je toegang tot alle lesmaterialen, waaronder het lesmateriaal dat hoort bij het keuzedeel Gezonde leefstijl in de kinderopvang. Geef je snel op. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Lees meer en schrijf je in voor de train-de-trainer