Drie kindjes en een pedagogisch medewerker bij moestuinbakken

Wil jij met de kinderen in jullie kinderopvang aan de slag met gezonde en duurzame voeding? Coaches Gezonde Kinderopvang kunnen vanaf 1 maart 2023 weer een bijdrage van maximaal 550 euro aanvragen. Bijvoorbeeld om te gaan moestuinieren. 

Deze bijdrage kun je als coach gebruiken voor een activiteit met de kinderen rondom het thema voeding. Plantjes water geven, groente uit je eigen moestuin proeven en samen lekkere boterhamspreads maken: perfect nu het bijna lente is! Met een paar plantenbakken en tuingereedschap kun je al aan de slag in jullie tuin. Hulp vragen aan een moestuinexpert is ook mogelijk. 

Roxanne Koesveld is activiteitencoördinator en coach Gezonde Kinderopvang bij Kivido Zuid-Hollandse Hoeksche waard. Ze volgde een cursus tot moestuincoach en bedacht met de opgedane kennis leuke moestuinactiviteiten voor de kinderen en een teeltplan. Met de Lekker naar Buiten!-bijdrage schaften ze spullen aan zoals schepjes, zakken bemeste aarde, zaden en kweekbakken. Roxanne:

We doen voel-, denk- en proefspelletjes met de kinderen. We leggen bijvoorbeeld vijf soorten groente of fruit onder een theedoek. De kinderen moeten al voelende raden welke groente of fruitsoort het is. Alle spelletjes worden met veel enthousiasme gespeeld en smaken bij de kinderen naar meer!

Vraag de bijdrage snel aan 

Benieuwd naar wat jij allemaal kunt doen? Login in de digitale leeromgeving van Gezonde Kinderopvang, laat je inspireren en vraag de bijdrage aan! De bijdrage is beperkt beschikbaar dus zorg ervoor dat je er snel bij bent. Mail ons je vragen als je hulp nodig hebt bij de aanvraag (via info@scholingeengezondestart.nl). Als je de bijdrage eerder hebt ontvangen mag je er nogmaals gebruik van maken. Bij veel animo krijgen coaches Gezonde Kinderopvang die de bijdrage nog niet hebben ontvangen voorrang. 

Geen coach?

Wil je in aanmerking komen voor de bijdrage maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? Schrijf je dan in voor de train-de-trainer van Gezonde Kinderopvang. In de tweedaagse training maak je kennis met het Stappenplan werken aan Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. Lees meer over de train-de-trainer