Ieder jaar organiseren kinderopvangorganisaties samen met GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke gezondheidsdienst) Haaglanden en gemeente Westland de Meesterkokswedstrijd voor de bso’s in Westland. Dit doen ze in het kader van Gezonde Kinderopvang. Op 3 mei gingen de kinderen van Kwest, Okidoki, Simba, 2Samen en Partou hard aan de slag met een lekker, gezond Westlands ontbijt. Welke bso maakt de beste gezonde start van de dag en won de titel Meesterkoks Westland 2022?

Veel creatief kooktalent in Westland

De kinderen presenteerden de gerechten aan de jury met een lifestylediëtist, chef-kok en burgemeester Bouke Arends. Er kwamen prachtige gerechten voorbij zoals een kleurrijke Rainbow-bowl met eetbare bloemen door Okidoki, smaakvolle yoghurt met granola, fruit en een ontbijtcakeje door Simba, pannenkoekspaghetti met aardbeien en bessen door 2Samen, fruitspiesen, toast en zelfgemaakt sap door Kwest en een heerlijk uitgebreid ontbijt met een ei-muffin, pannenkoek en smoothie door Partou! De kinderen hebben gekookt met echte Westlandse producten. Er was direct zichtbaar dat Westland veel creatief kooktalent heeft. De burgemeester maakte de winnaar bekend: bso kids van Partou! Het juryrapport luidde: ‘Een echte winnaar door de grote variatie in gezonde producten en een mooie balans tussen zoet en hartig.’

GGD Haaglanden en gemeente Westland trekken al jaren samen op met kinderopvangorganisaties om thema’s zoals gezond eten, bewegen en social mediagebruik bij ouders, medewerkers en kinderen onder de aandacht brengen.

Meer weten?

  • Lees het nieuwsbericht op Kinderopvangtotaal.nl. 
  • Lees ook over de voordelen van samen werken voor jouw kinderopvangorganisatie en welke basisstappen je kunt zetten om samen te werken.