Gaat jullie kinderopvangorganisatie of gastouderbureau aan de slag met Gezonde Kinderopvang? Laat via de train-de-trainer (gratis) een (staf)medewerker of (locatie)manager opleiden tot coach Gezonde Kinderopvang. Als coach ben je het aanspreekpunt voor  gezonde leefstijl in jouw organisatie. Je zorgt dat aandacht voor een gezonde leefstijl geborgd is in jullie praktijk en beleid en je schoolt jouw collega’s. Ben je mbo-docent? Lees verder en laat je opleiden tot docent Gezonde Kinderopvang.

Meld je aan voor de train-de-trainer

 

Leertraject Gezonde Kinderopvang

De train-de-trainer is onderdeel van een leertraject. Als voorbereiding doe je een e-learning en een voorbereidende opdracht. Vervolgens neem je deel aan de train-de-trainer van twee aaneengesloten dagen met een overnachting. In deze training doe je kennis op over gezonde leefstijl, maak je kennis met het Stappenplan werken aan Gezonde Kinderopvang en oefen je trainings- en communicatievaardigheden. De training is actief, met veel beweging en interactieve werkvormen. Zes tot acht weken na de train-de-trainer heb je een online intervisiemoment. 

Train-de-trainer: fysiek of online

Je kunt de training zowel fysiek als online doen. De online training hanteert hetzelfde programma als de fysieke training. Voor de fysieke training ben je in het Fletcher Hotel in Amersfoort en bij de online training thuis of op een rustige werkplek. Wel zullen enkele werkvormen aangepast zijn. Voordeel van de online training is dat je deur niet uit hoeft en geen reistijd hebt.

Wat we van elkaar verwachten

Deelname aan het leertraject is gratis. Per kinderopvanglocatie kunnen twee stafmedewerkers of leidinggevenden zich laten opleiden tot coach (bij grotere organisaties kunnen dat er meer zijn). Daarmee legt jouw organisatie de basis voor werken aan Gezonde Kinderopvang. Ook krijgen jullie middelen om medewerkers te scholen en gezonde leefstijl te borgen in het dagelijks werk en beleid van jullie kinderopvang. Je organisatie dient daar tijd voor te investeren. Werken aan Gezonde Kinderopvang vraagt om toewijding van de hele organisatie. Draagvlak bij het management of de directie is daarom vanaf de start essentieel. 

Mbo-docent? Word docent Gezonde Kinderopvang

We leiden ook docenten Pedagogisch Werk en Sport & Bewegen op tot docent Gezonde Kinderopvang. Want het is belangrijk dat toekomstige pedagogisch medewerkers kennis en vaardigheden opdoen over gezonde leefstijl en leren hoe zij het goede voorbeeld zijn voor de kinderen waar ze mee gaan werken. 

Lees meer over het leertraject en de ondersteuning  voor mbo-docenten

Lokale incompany training iets voor jouw gemeente?

De kinderopvang is een onmisbare schakel in het lokale netwerk rondom jeugd. Daarom kunnen gemeenten en de GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke gezondheidsdienst) de train-de-trainer van Gezonde Kinderopvang ook lokaal aanbieden als een incompany training. Zowel online als op locatie kunnen we (staf)medewerkers van kinderopvangorganisaties in jullie gemeente opleiden tot coach Gezonde Kinderopvang. Waar het kan passen we de training aan aan jullie lokale wensen.

Meer weten over de training, mogelijkheden en kosten? 

Mail naar Karen van Drongelen, projectleider Gezonde Kinderopvang (Voedingscentrum).