Het is bijna zover, vanaf 1 juni kun je de bijdrage ‘Lekker naar Buiten!’ aanvragen. Speciaal voor coaches Gezonde Kinderopvang die de bijdrage van 500 euro nog niet hebben ontvangen in 2021 of 2022. Zet dus snel een plan op papier om bijvoorbeeld met elkaar op excursie te gaan en meer te leren over voeding! Net als coach Rachel Delvaux-Schreinemachers van Villa Kakelbont. Zij zijn naar een aardbeienkwekerij geweest:

De kinderen kregen uitgelegd hoe aardbeien groeien, dat er beestjes zijn die de plantjes beter maken. Kinderen vertelden thuis dat een aardbei uit een bloemetje groeit, zoooo leuk!!!

Naast op excursie gaan, kun je de subsidie ook gebruiken voor andere activiteiten zoals koken met de kinderen of om samen aan de slag te gaan met moestuinieren. Er is een beperkt aantal stimuleringsbijdragen beschikbaar, dus login en vraag de bijdrage snel aan!

Geen coach?

Wil je in aanmerking komen voor de bijdrage maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? Ook het tweede halfjaar 2022 organiseren we weer train-de-trainers  voor de scholing van Gezonde Kinderopvang. In de tweedaagse training leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. Lees meer