Coaches Gezonde Kinderopvang kunnen vanaf 16 februari de subsidie Lekker naar Buiten! aanvragen. Deze subsidie (500 euro) helpt jou als coach om aan de slag te gaan met activiteiten rondom gezonde voeding. Ga bijvoorbeeld met de kinderen aan de slag met moestuinieren. Zo maak je jouw locatie lenteklaar!

Coach en ambassadeur Gezonde Kinderopvang Miranda Bron ging je voor: ‘’Wij hebben een moestuinbak besteld met zaden en potgrond. Door kinderen mee te nemen in het moestuinieren, krijgen ze te maken met kleine teleurstellingen en successen, wat goed is voor hun algemene ontwikkeling. Lekker met de handjes in de aarde is ook goed voor de weerstand van de kinderen. Ook leren ze wat er gebeurt van de grond tot op het bord.” Na een tijd kunnen ze hun eigen gekweekte groente, fruit en kruiden ook nog eens proeven. “Het is een mooie ontwikkeling als kinderen in een supermarkt denken: ‘Hé die tomaatjes heb ik op de dagopvang of bso zien groeien, zullen wij die ook meenemen?” aldus Miranda.

Naast moestuinieren, kun je de subsidie ook gebruiken voor andere activiteiten zoals koken met de kinderen of een excursie naar bijvoorbeeld een (kinder)boerderij. Er is een beperkt aantal subsidies beschikbaar, dus login en vraag de subsidie snel aan! 

Let op: Coaches die de subsidie in 2021 hebben ontvangen, kunnen dit jaar niet nog een keer gebruikmaken van de subsidieregeling.

Benieuwd wat andere coaches hebben gedaan met de subsidieregeling? Bekijk mooie voorbeelden van collega’s: Coach Gezonde Kinderopvang? Onderneem een leuke activiteit rond voeding met de kinderen! - YouTube

Geen coach?

Wil je in aanmerking komen voor subsidie maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? Ook dit jaar organiseren we weer train-de-trainers  voor de scholing Een Gezonde Start. In de tweedaagse training leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. Lees meer