Kinderen in een moestuin.

Met de kinderen van het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang aan de slag met gezonde en duurzame voeding?  Als coach Gezonde Kinderopvang kon je vanaf vandaag  een bijdrage van maximaal 550 euro aanvragen (binnen 1 uur was deze ronde vol)Deze stimuleringsbijdrage van Jong Leren Eten en Gezonde Kinderopvang is te gebruiken voor een activiteit met de kinderen rondom het thema voeding. Bijvoorbeeld om aan de slag met moestuinieren. Lees de tips. 

3 tips voor moestuinieren

Geen ervaring met moestuinieren en weet je niet waar je moet beginnen? Ambassadeur Gezonde Kinderopvang Miranda Bron is ook moestuincoach en geeft tips:

  1. Start klein, denk niet te groot! Je kunt bijvoorbeeld potgrond in een leeg boterkuipje doen en daarin wat gedroogde paprika-pitjes voorzaaien. Zet het kuipje op een bord en prik wat gaatjes in de onderkant voor het overtollige water. Zodra er een plantje verschijnt, draai je het kuipje iedere dag een kwartslag voor voldoende daglicht. 
  2. Wanneer een voorzaaiing 3 blaadjes heeft, kun je het overzetten naar een groter potje. Wanneer dit plantje stevig genoeg is, kan het naar buiten. Of in een grotere pot binnen.
  3. Google eens op goede buren – slechte buren. Zo weet je welke gewassen elkaar geen voordelen geven, of juist wel.

Enthousiast geworden? Volgende ronde start vanaf 15 mei 

Update: deze ronde zat binnen één uur vol. De volgende ronde start vanaf 15 mei. Houd je mail in de gaten. 

Bekijk de video voor inspiratie van andere kinderopvanglocaties. 
 

Nog geen coach Gezonde Kinderopvang?

Wil je in aanmerking komen voor de bijdrage maar heeft jouw organisatie nog geen opgeleide coach? Jouw organisatie kan een (staf)medewerker gratis laten opleiden via de tweedaagse train-de-trainer van Gezonde Kinderopvang. Je maakt kennis met het Stappenplan werken aan Gezonde Kinderopvang, oefent trainings- en communicatievaardigheden en doet actief kennis op over leefstijl. Er zijn nog plekken vrij in de train-de-trainers van dit jaar. Kijk snel voor meer informatie en meld jezelf of een collega aan