Maakte jij als coach Gezonde Kinderopvang voor jouw organisatie/organisatie voor een van de gezondheidsthema’s een plan van aanpak (rond vier pijlers)? Of ga je een plan schrijven een thema als bewegen, groen en zonbescherming? Kijk dan bij Stap 4 van het Stappenplan werken aan Gezonde Kinderopvang. In jouw plan van aanpak maak je een vertaling van doelen (wat gaan we doen?) naar activiteiten (hoe gaan we dat doen?). Om het effect van jullie inspanningen te vergroten kies je voor het gezondheidsthema activiteiten op basis van de vier pijlers: beleid, ontwikkelen, omgeving en signaleren. Gebruik het handige invuldocument voor het plan van aanpak en lees alles over wat je in een goed plan van aanpak opneemt.

Is jullie plan klaar? Dien het snel in via per mail naar gezondekinderopvang@rivm.nl. Zo maakt jouw organisatie/locatie kans op een inhoudelijke workshop voor medewerkers of een ouderavond (bijv. rondom voeding, mediawijsheid, interactie vaardigheden). 

Geen coach?

Organisaties met een coach Gezonde Kinderopvang maken kans op een workshop als zij hun plan van aanpak indienen.  Heeft jouw organisatie nog geen coach? Ook dit jaar organiseren we weer train-de-trainers  bij de scholing van Gezonde Kinderopvang. In de tweedaagse training leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. Lees meer en registreer je op de geïnteresseerdenlijst