Even voorstellen...

Renate Aarts | ambassadeur Gezonde Kinderopvang

 

Coördinator bso, kwaliteit, beleid en organisatie

Kindercentrum Petito’s te Dongen

Ik ben ambassadeur omdat…

… wij het als kindercentrum erg belangrijk vinden kinderen een goede en gezonde basis mee te geven. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan!
 

Hoe ik concreet werk aan Gezonde Kinderopvang         

Onze organisatie maakt sinds 2014 deel uit van het meeleesteam voor de aanpak van Gezonde Kinderopvang. In 2015 deed ik de train-de-trainer en daarna heb ik intern mijn collega’s geschoold in Een Gezonde Start. Voor hen werkte die scholing als een eye-opener. En zo zijn we nog bewuster gaan kijken naar het voedingsbeleid, bewegen, sociaal-emotionele ontwikkeling, gezondheidsbeleid en zonbescherming. Dit resulteerde bijvoorbeeld in gezondere voedingsmiddelen, beweegideeën en zonnebeleid. Aanpassing zat hem binnen ons kindercentrum vooral in de kleine dingen en bewustwording.

U kunt mij mailen

Wilt u advies of dat ik met u meedenk over hoe u in uw kinderopvang aan de slag gaat en blijft met Gezonde Kinderopvang? Daarvoor kunt u bij mij terecht.

Ik werk bij een kindercentrum met één locatie (vijf groepen dagopvang, zes groepen buitenschoolse opvang en peuteropvang). Ik kan met u meedenken over beleid, bewustwording, scholing, de thema’s voeding, beweging, sociaal-emotionele ontwikkeling, dagritme, gezondheid, ongevallenpreventie en zonnebeleid. En verder kan ik u praktische, toepasbare tips en handvaten geven.

Ik help u graag! Mail mij via gezondekinderopvang@rivm.nl. Geef in uw mail aan dat u uw vraag aan mij, Renate Aarts, wilt voorleggen.

Mijn passie...

"Het werken met en voor kinderen!" 

Meer weten?

  • Renate is één van onze ambassadeurs. Kijk voor haar collega’s en voor algemene informatie bij Ambassadeurs Gezonde Kinderopvang
  • Blog Renate - Bescherming tegen zon: maak er een feestje van! 
  • Bekijk ook het filmpje op de scholingspagina. Daarin laat Renate u zien hoe zij bij Kindercentrum Petito's werken aan Gezonde Kinderopvang.