Even voorstellen...

Foto Renate Aarts

Renate Aarts | ambassadeur Gezonde Kinderopvang

 

Coördinator bso, kwaliteit, beleid en organisatie

Kindercentrum Petito’s te Dongen

Ik ben ambassadeur omdat…

… wij het als kindercentrum erg belangrijk vinden kinderen een goede en gezonde basis mee te geven. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan!
 

Hoe ik concreet werk aan Gezonde Kinderopvang         

Onze organisatie maakt sinds 2014 deel uit van het meeleesteam voor de aanpak van Gezonde Kinderopvang. In 2015 deed ik de train-de-trainer en daarna heb ik intern mijn collega’s geschoold in Gezonde Kinderopvang. Voor hen werkte die scholing als een eye-opener. En zo zijn we nog bewuster gaan kijken naar het voedingsbeleid, bewegen, sociaal-emotionele ontwikkeling, gezondheidsbeleid en zonbescherming. Dit resulteerde bijvoorbeeld in gezondere voedingsmiddelen, beweegideeën en zonnebeleid. Aanpassing zat hem binnen ons kindercentrum vooral in de kleine dingen en bewustwording.

Je kunt mij mailen

Wil je advies of dat ik met je meedenk over hoe je in jullie kinderopvang aan de slag gaat en blijft met Gezonde Kinderopvang? Daarvoor kun je bij mij terecht.

Ik werk bij een kindercentrum met één locatie (vijf groepen dagopvang, zes groepen buitenschoolse opvang en peuteropvang). Ik kan met je meedenken over beleid, bewustwording, scholing, de thema’s voeding, beweging, sociaal-emotionele ontwikkeling, dagritme, gezondheid, ongevallenpreventie en zonnebeleid. En verder kan ik je praktische, toepasbare tips en handvaten geven.

Mail Renate Aarts.  

Mijn passie...

"Het werken met en voor kinderen!" 

Meer weten?

  • Renate is één van onze ambassadeurs. Kijk voor haar collega’s en voor algemene informatie bij Ambassadeurs Gezonde Kinderopvang
  • Blog Renate - Bescherming tegen zon: maak er een feestje van! 
  • Bekijk ook het filmpje op de scholingspagina. Daarin laat Renate je zien hoe zij bij Kindercentrum Petito's werken aan Gezonde Kinderopvang.