Even voorstellen...

Foto Nathalie Bloem

Nathalie Bloem | ambassadeur Gezonde Kinderopvang

 

Manager algemene zaken 

Kivido BV Oud-Beijerland (hoofdkantoor)

Ik ben ambassadeur omdat…

… wij het belangrijk vinden dat kinderen al op jonge leeftijd meekrijgen wat een gezonde leefstijl is en dat zij zich die eigen kunnen maken, samen met hun ouders. Hoe meer kinderopvangorganisaties werken met de aanpak van Gezonde Kinderopvang, hoe groter de kans dat we dit doel bereiken.
 

Hoe ik concreet werk aan Gezonde Kinderopvang

Vanaf 2016 werken we aan Gezonde Kinderopvang. Zo hebben we ons voedingsbeleid grondig aangepast en met regelmaat evalueren wij dit beleid. Veel leefstijlthema’s verwerken wij in de dagelijkse activiteiten van het Uk & Puk-programma en ook het sportprogramma voor de peuters is aangepast. Elk jaar bekijken we welke twee á drie thema’s er het volgende jaar extra aandacht krijgen. Sommige thema’s lopen ook gewoon altijd door. 

Wij hielden een ouderavond rond Gezonde Kinderopvang en daar kwam een voedingsdeskundige interactief vertellen en adviseren.

Intussen gaven wij veel medewerkers de scholing van Gezonde Kinderopvang en hier zijn wij nog steeds mee bezig. Kivido heeft vier coaches Gezonde Kinderopvang in dienst. 

Tip

Wij hanteren het Voedingscentrum als bron. Maak iedereen duidelijk dat je niet kijkt naar andere adviezen en websites! Wij bekijken onze boodschappenlijsten eenmaal per kwartaal en daarop komen alleen de wensen van de groepen die het Voedingscentrum ondersteunt. Uiteraard wijken wij wel af tijdens feestdagen, maar verder kun je gevarieerd en lekker eten binnen (en net buiten) de Schijf van Vijf!

Je kunt mij mailen

Wil je advies of kan ik met je meedenken over hoe je in jullie kinderopvang aan de slag gaat en blijft met Gezonde Kinderopvang? Ik help je graag!

Bijvoorbeeld kan ik je vertellen hoe ik de ouderavond heb aangepakt. En hoe je collega’s en ouders duidelijk maakt dat je geen tijd steekt in adviezen van anderen dan het Voedingscentrum. Maar ook hoe je draagvlak voor nieuw voedingsbeleid creëert bij de groep(en). Of hoe je meer doet met sport op de peutergroepen.

Mail Nathalie Bloem.  

Mijn passie is...

"Voeding en bewegen! Maar er zijn meer belangrijke thema’s voor een gezonde leefstijl! "

Meer weten?

Nathalie is één van onze ambassadeurs. Kijk voor haar collega’s en voor algemene informatie bij Ambassadeurs Gezonde Kinderopvang.